Sproghold

Sprogholdet på Møldrup skole startede i januar, 2015 og arbejder efter den såkaldte Viborg-model.

Flersprogede børn, som er indskrevet i Møldrup skole, undervises dagligt på sprogholdet i at tale, lytte, læse og skrive på dansk. Vi optræner de faglige registre og den sproglige dimension i fagene. Børnene er tilknyttet sprogholdet i varierende grad i en periode på op til to år. Sprogholdet undervises lige nu i et totimers modul midt på dagen. Fra første dag er alle børn tilknyttet deres stamklassen og følger klassens skema, når de ikke er på sprogholdet. De ældre børn (i udskoling) tilbydes også valgholdsundervisning i dansk og matematik på ungdomsskolen i Viborg.

Sprogholdet har sit eget lokale i udskolingsafdelingen. Vi vægter det visuelle og synlig læring. Vi bruger musik, sang og tekstdans i undervisningen og arbejder med LTG (læsning på talens grundlag), sprogbaseret læsning og genrepædagogik. Alt sammen i et forsøg på at udvikle børnenes hverdagssprog såvel som deres fagsprog på alle de måder, vi overhovedet kan komme i tanker om.

På sprogholdet underviser Lone Rokkedahl og Lone Korsholm-Madsen. Siden vi startede, har vi haft børn fra Syrien, Ungarn, Polen, Grønland og England i alle aldre fra 6-15 år.

Hvis du er nysgerrig på, hvad vi laver på vores sproghold, er du altid velkommen til at aftale et besøg. Vi er meget stolte af vores rammer, vores børn og deres arbejde og viser gerne frem!